Tandır Böreği

 

merhaba arkadaşlar ben Fatma bugün sizlere kahvaltıda çay ile en çok yakışan nefis bir börek tarifi vereceğim. deneyeceklere afiyet  olsun.  tarife geçelim




Tandır böreği için malzemeler

Hamuru için;

4 su bardağı un 

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

su

Arasını yağlamak için;

125 gr tereyağı

125 gr margarin

1,5 çay bardağı tahin

Kıymalı harç için;

500 gr kıyma

1 adet kuru soğan

yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı toz biber

yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

1 adet yumurta 

susam

çörek otu

Tandır böreği yapılışı

Hamur için tüm malzemeleri kaba alıyoruz. Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken margarin ve tereyağını tavada eritiyoruz. Altı kapatılıp tahini ilave ediyoruz. İyice karıştırıp yağ ve tahinin birbirine geçmesi sağlanır. Hamurun tamamını alıp masaya aldıktan sonra incecik açıp bütün yüzeyi tahinli yağla kaplanır. 10-15 dakika yağın donması beklenir. Hamurun ortasından delip dışa doğru kıvırıyoruz. Yine 10-15 dakika bekleyip hamuru kopartıp yavaş yavaş uzatıyoruz. 3 beze olacak şekilde rulo yapılıp 1 saat dolapta bekletiyoruz. Kıymalı harç için soğanı incecik kıyıp zeytinyağında kavuruyoruz. Kıyma ilave edilip suyu çekiline kadar pişiriyoruz. Tuzu baharatı ve maydanozu ekleyip altını kapatıyoruz. hamurun ilk bezesi fırın tepsisi büyüklüğünde üzerine un serperek açılır. Yağlanmış tepsiye ilk hamur serilir. Kıymalı harcın yarısı hamurun üzerine yayılır. İkinci hamuru yayıp yarım olan kıyma koyulur. Son bezede açılıp tepsiye serilir. Hamurun üstüne 1 yumurta kırılıp susam ve çörek otu serpilip 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.  



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyaz Çikolatalı Brownie

Baharatlı kraker

Patlıcan Güveç