SEKERPARE
Merhaba ben mervenur sizlere harika ağızda dağılan misafirlerinizin pastaneden aldığınızı düşüneceği şekerpare tarifi vereceğim hadi başlayalım.
Malzemeler:
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 2 yumurta (1 tam 1 akı , sarısı yüzüne)
- Yarım su bardağı Pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- Hindistan cevizi
Önce tencereye su ve şekeri alıp 10 dk kaynatıyoruz. Limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
Hamur için; kabımıza yumurta,margarin,sıvıyağ,irmik ve pudra şekerini alıp karıştırıyoruz. Azar azar un ilave edip kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz kulak memesi kıvamında olana kadar yoğuruyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil veriyoruz ve hafif bastırarak yassılaştırıyoruz. Fırın tepsisine dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine çatalla çizikler atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk pişiriyoruz. Pişen sıcak şekerparelere ılık şerbet döküyoruz. Tepsinin üzerine başka tepsi kapatıp dinlendiriyoruz. Üzerine hindistan cevizi koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun 😊
🌟Püf nokta:
- Şerbetleme işlemi tepside yapılmalıdır. Tepsinin sıcaklığı tatlıların şerbetini çekmesine yardımcı olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder