Limonlu Cheescake

 Merhaba arkadaşlar ben FATMA, bugün sizlere limonlu cheescake tarifini paylaşacağım.Yaz aylarının sıcaklarına birebir hazırı aratmayacak.




Yapılışı;

Tabanı için;

2 paket burçak büskivi

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam tuz

Keki için;

2 paket labne

2 yumurta

Yarım çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

4 tatlı kaşığı un

1 limonun kabuğu

Yarım limonun suyu

1 paket vanilya

Sosu için;

1 limonun kabuğu ve suyu

2 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı su

Taze nane ve fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)

1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı;

· Fırını 190 derecede altlı, üstlü çalıştırın. . 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. . Tabanı için, 2 paket burçak büskiviyi buzdolabı poşetinde un gibi olana dek ezin ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyin. 1 tutam tuzu koyun. . Erimiş ve soğumuş tereyağı ile karıştırın. · 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirip üzerine bisküvi karışımını dökün ve elinizle bastırıp düzleştirin. Kenarlarına çıkması hiç sorun değil aksine çok daha lezzetli olacaktır. · Bu haliyle kalıbı fırının orta rafına koyup 10 dakika pişirin. · Bu sırada geniş bir kasede 2 büyük paket labne ile yarım çay bardağı toz şekeri karıştırın. Karıştırırken çırpma teli değil spatula kullanın ki karışım içine fazla hava alıp fırında kabarmasın ve çatlamasın. · Toz şeker eriyince üzerine, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 4 tatlı kaşığı un ekleyin. · 1 tutam tuzu, 1 limon kabuğunu, Yarım limon suyunu ve 1 paket vanilini de aynı şekilde ekleyin. . Son olarak içine 2 yumurtayı kırıp karıştırın. Yumurtayı en son ekliyoruz ki fazla çırpılıp köpürmesin ve keki kabartmasın. · Taban pişip soğuduktan sonra kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. · Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın. · Fırın tepsisinin yarısına kadar kaynar su koyup kalıbı ortasına yerleştirin. · Fırının derecesini 150 dereceye düşürüp fırının alttan ikinci rafına tepsiyi yerleştirin ve 50 dakika pişirin. 50 dakikanın sonunda fırını kapatıp kapağını aralayın ve 45 dakika da bu şekilde bekletin. Sıcak fırından birden çıkartınca cheesecake çatlayabilir. · 45 dakikanın sonunda fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için bekletin. Ardından buzdolabına koyup tercihen 1 gece ya da en az 4 saat bekletin. · Sosu için benmari düzeneği kurun. Küçük bir tencerenin üzerine bir kase yerleştirin ve kasenin tabanının suya değmemesine dikkat edin. . Suyu kaynayınca altını kısın. Kaseye 1 çay bardağı toz şeker, 1 limonun kabuğunu, yarım limonun suyunu ve yarım çay bardağı suyu ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. . Şeker eridikten sonra başka bir kasede 2 yumurtanın sarısını çırpın. Sıcak şekerli sudan biraz alıp yumurtalar ekleyin ve yumurtaları ılıştırın. Yumurtalar birden sıcak sosa girerse pişip parça parça içinde kalacaklardır. · Sosun tamamı karıştıktan sonra 1 dakika daha pişirin ve içine 1 çorba kaşığı soğuk tereyağını ekleyin. · Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve sos soğuyup kalınlaşıncaya kadar bekletin. · Soğumuş cheesecake i buzdolabından alıp kalıbından çıkartın ve üzerine taze nane ve fesleğen yaprakları serpin. Dilerseniz sadece birini veya yarısını naneli yarısını fesleğenli de yapabilirsiniz. · Ardından üzerine soğumuş sosu dökünce enfes limonlu cheesecakeiniz afiyetle yemeniz için sizi bekliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyaz Çikolatalı Brownie

Baharatlı kraker

Patlıcan Güveç