Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
Merhabalar, Ben Nisanur sizlere pratik,lezzetiyle ağızda dağılan beş çayınızın favorisi olacak bir kurabiye tarifi vereceğim dilerseniz şimdi tarife geçelim afiyetler olsun😊
Hazırlanışı;
1- Oda sıcaklığındaki tereyağ bir kaba alınıp üzerine sıvıyağ, yumurta akı ,pudra şekeri ve
tuzu ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar karıştıralım
2-Çörekotunu ilave edip tekrar karıştıralım
3-Unumuzu kabartma tozumuzu yavaş yavaş ekleyelim Unu koyarken kontrolü ekleyelim hamurun kıvamı sert olmayacak şekilde
(kulak memesi kıvamında)
4-Unumuzu koyduktan sonra yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim
5-Üzerine yumurta sürüp çatalla çizikler atalım 180 derece fırında pişirelim
Yorumlar
Yorum Gönder