DONUT
Merhabalar, ben Nisanur sizlere orijinalinden farkı olmayan evde en lezzetli donut nasıl yapılır tarifini vereceğim. Denendi onaylandı şimdiden ellerinize sağlık 😊
- 4,5 su bardağından biraz fazla un
- 2 adet orta boy yumurta
- 100 gr oda sıcaklığına tereyağı (dilerseniz sanayağı da kullanabilirsiniz)
- 2 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 gr instant veya yaş maya
- 1 paket paket şekerli vanilin
- 260 ml süt 1,5 su bardağından biraz daha az süt yapıyor.
- Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için;
100 gr sütlü çikolata
100 gr beyaz çikolata
50 gr bitter çikolata
Yapılışı ;
Donut hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğuruyoruz.Üzerini streç folyo ile sarıp kabarana kadar dinlendiriyoruz
Kabarmış olan hamurumuzu hafif unlamış olduğumuz tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz.Büyük bir bardağı ağzıyla veya kesme aparatıyla yuvarlak olacak şekilde kesin bir kapakla ortasında delikler açın. Hazırlamış old. hamurları yağlı kağıdın üstüne alalım ve 15 dk kadar üzerine örttüğümüz bir bez ile dinlendirelim
Bir tavaya sıvıyağı yarı olacak şekilde alıyoruz ve yağı kızdırmadan biraz ısıtıyoruz. Orta ateşteki yağa donutlarımızı alıyoruz ve arkalı önlü eşit bir şekilde kızartıp yağını süzerek tabağa alıyoruz.
Eritilmiş çikolatalar ile süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun 😊
Yorumlar
Yorum Gönder