Kıbrıs Tatlısı

 Merhaba arkadaşlar ben GAMZE şimdi sizlere en çok tarifini önerdiğim mutlaka denemenizi düşündüğüm kıbrıs tatlısı tarifini vereceğim. 





İçindekiler: 

3 adet yumurta 

yarım su bardağı şeker 

yarım su bardağı sıvı yağ 

1 su bardağı galeta unu 

bir su bardağı kırılmış ceviz 

bir su bardağı Hindistan cevizi 

bir paket kabartma tozu 

Kreması için: 

1 litre süt 

1 su bardağı nişasta 

yarım su bardağı şeker 

1 paket vanilya 

1 paket krem şanti 

şerbeti için: 

 2 su bardağı su  1,5 su bardağı şeker 

1 paket vanilya

Yapılışı:

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın Çünkü Kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek bir tencereye suyu ve şekeri dökün kaynamaya başladıktan sonra yavaş ateşe alarak 15 dakika daha kaynatın şerbeti hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin kek için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış bir tepsiye dökün 160 derece fırında 30 dakika pişirin fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin altını kapatın toz krem şanti ekleyin ve blender ile 5 dakika çırpın solmuş şerbetli Kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün üzerine bolca Hindistan cevizi Serpin Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyaz Çikolatalı Brownie

Baharatlı kraker

Patlıcan Güveç