Kıbrıs Tatlısı
Merhaba arkadaşlar ben GAMZE şimdi sizlere en çok tarifini önerdiğim mutlaka denemenizi düşündüğüm kıbrıs tatlısı tarifini vereceğim.
İçindekiler:
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
bir su bardağı kırılmış ceviz
bir su bardağı Hindistan cevizi
bir paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
şerbeti için:
2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın Çünkü Kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek bir tencereye suyu ve şekeri dökün kaynamaya başladıktan sonra yavaş ateşe alarak 15 dakika daha kaynatın şerbeti hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin kek için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış bir tepsiye dökün 160 derece fırında 30 dakika pişirin fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin altını kapatın toz krem şanti ekleyin ve blender ile 5 dakika çırpın solmuş şerbetli Kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün üzerine bolca Hindistan cevizi Serpin Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder