PASTACI KREMALI MAKARON

Herkese merhabalar ben mervenur sizlere orijinalinden biraz farklı bi lezzet hazırladım. Umarım beğenirsiniz.😊 

 



Makaron için:
  • 2 yumurta akı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 şu bardağından 2 parmak eksik toz şeker 
  • 1 çay kaşığı krem tartar (yoksa limon suyu da kullanabilirsiniz.)
  • 7 yemek kaşığı badem unu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • İsteğe bağlı gıda boyası 
Pastacı kreması için:
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem şanti 
Yapılışı:
İlk olarak pastacı kremamızı yaparak başlıyoruz.
Tencereye krem şanti hariç tüm malzemeleri koyuyoruz. Ocağa almadan iyice çırpıyoruz ki topaklanma olmasın. Daha sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ocaktan alıyoruz ve ılıyınca toz krem şanti ekleyip yüksek hızda beyaz olana kadar çırpıyoruz. Sıkma torbasına alıyoruz.
Gelelim makaron yapımına😊 ilk olarak yumurta aklarını tuz ve krem tartarla 2-3 dk çırpıyoruz. Sonra şekeri ilave edip 12-13 dk yüksek hızda çırpıyoruz. Kıvamı krem şanti gibi olacaktır. Ayrı bir kapta badem unu ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Yumurtalı karışıma nazikçe yediriyoruz. Renk vermek isterseniz 2 damla gıda boyasını bu aşamada ekleyebilirsiniz. Oluşan harcı sıkma torbasına alıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize şişe kapağı büyüklüğünde sıkıyoruz. İçlerindeki kabarcıkların çıkması için zemine 3-4 kez vuruyoruz.  Önceden ısıtılmış 130 derecelik fırında 10-15 dk kontrollü pişiriyoruz. Pişen makaronlarımızın arasına pastacı kremamızı sürüyoruz ve servis ediyoruz.
       Afiyet olsun 😊

🌟Püf nokta:
  • Kabarcık olmaması için 3-4 kere tepsiyi vurmalıyız.
  • Fırınımızın fansız olması lazım.
  • Makaronlar tam soğumadan içini doldurmaya çalışmayın kırılır ve dağılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyaz Çikolatalı Brownie

Baharatlı kraker

Patlıcan Güveç