Profiterol

 Merhaba arkadaşlar ben Gamze , şimdi sizlere tadı damağınızda unutulmaz olacak ve şekeriniz düştüğünde ilk aklınıza gelecek olan profiterol tarifini vereceğim . Şİmdi başlayalım :






Lütfen miktarlarına dikkat edelim 

Profiterol için gerekli Malzemeler:

Hamuru için;

125 gr tereyağ ( margarin )

1 su bardağı şu

1 su bardağı un

3-4 adet yumurta 


Kreması için: 

500 ml süt 

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta 

1 paket vanilya 


Üzeri için: 

Çikolata sosu 


Hazırlanışı :

1. Hamuru için tereyağını ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.

2. Kaynayan suya unu ekleyerek hızlıca karıştıralım.

3. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.

4. Pişen hamuru 10-15 dakika soğumaya bırakalım nokta soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyelim.

5. Iyice yedirene kadar karıştıralım. Yapışkan bir kıvam olmalı. 

6. Hamuru hazırladıktan sonra tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alarak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıralayalım.

7. 180 º önceden ısıtılmış fırında Yaklaşık 40 dakika pişirelim. 

8. Tatlımızın Kreması için süt, un, şeker ve yumurtayı küçük bir tencereye alarak karıştırarak pişirelim. 

9. Muhallebi mies koyulaşıp Göz göz olduktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırıp ocaktan alalım.

10. Pişen profiterol lerin içlerini hazırladığımız krema ile dolduruyoruz. Eğer sıkma kapınız yoksa profiterolleri bıçak ile keserek işlerini doldurabilirsiniz.

11. Son olarak tatlımızın üzerine bolca çikolata sosu gezdirelim nokta Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyaz Çikolatalı Brownie

Baharatlı kraker

Patlıcan Güveç