Patlıcan Güveç

 Merhaba arkadaşlar ben Fatma bugün enfes bir patlıcan güveç tarifiyle geldim. Deneyeceklere afiyet olsun. tarife geçelim. 



Patlıcan Güveç Tarifi

Malzemeler;

700 gr kuzu eti

4 adet patlıcan

6 7 tane sivri biber

1 baş sarımsak

4 5 adet domates

1 tatlı kaşığı sirke

3 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Yapılır?

Güveci ocağa alın. içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Etleri güvene alıp pişirin. Etin kokusunun azalması için 1 tatlı kaşığı sirkeyi etlerin üzerine gezdirin. Etleri suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte pişirin. Patlıcanları soyun. uzunlamasına ikiye böldükten sonra patlıcanın büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölün. Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Biberleri de aynı şekilde kesin. Domatesi kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayın. Etlerin üzerine önce etleri yerleştirin. Aralarına sarımsakları serpin. Biberleri ilave edin. Tekrar sarımsak serpin. Kalan malzemeleri ilave ettikten sonra  2 yemek kaşığı tereyağını güvecin üzerine koyun. Önceden hazırlanmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyaz Çikolatalı Brownie

Baharatlı kraker