Kayseri yaglaması (sebit)

Herkes Merhaba ben mervenur. Bir Kayserili olarak yağlama yapmazsam olmazdı 😀 hadi geçelim tarife👇



 Hamuru için :

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 paket kuru maya 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 5 su bardağı un
İç harcı için:
  • 2 adet soğan 
  • Yarım kilo kıyma 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 2 adet domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı zeytintağı 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için 
  • Bir tutam maydanoz 
  • (İsterseniz sarımsaklı yoğurt da ekleyebilirsiniz)
Hazırlanışı:
İlk olarak hamuru yaparak başlıyoruz. Kabımıza un hariç tüm malzemeleri ekliyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Ağzını kapatıp yarım saat mayalandırıyoruz. 
Diğer yandan iç harcımızı hazırlıyoruz.
Kıymayı tavaya alıp suyu çekilene kadar kavuruyoruz. Yağları koyup pişirelim. Soğanı küçük küçük doğrayalım ve bu karışıma ekleyelim. Biberleri küçük küçük doğrayıp ekleyelim. Kavurduktan sonra domatesleri ekleyip karıştıralım. İyice kavrulunca salçayı ve baharatları ekleyelim. En son suyu koyup 10 dk daha pisirelim.
Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölelim.
 Her birini servis tabağı boyutunda açalım.
Tavada pişen bazlamaların üzerine birer yemek kaşığı harçtan koyuyoruz.
Afiyet olsun😊

Püf noktası:
  • Sütün ve suyun ılık olması hızlı mayalanması için önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyaz Çikolatalı Brownie

Baharatlı kraker

Patlıcan Güveç